kl. 16:00–21:00

Åbo Akademis Bibliotek

Domkyrkogatan 2-4

Åbo Akademis Bibliotek deltar efter två års paus i det svenska programmet för Konstens natt i Åbo kl. 16–21. Under kvällen bjuds på litterärt program med presentation av Eva Höglunds nya bok och litteraturforskarna Maria Lassén-Segers och Mia Österlunds undersökning om Mammalådans babyböcker. I entréhallen blir det musikframträdanden och en miniutställning med föremål från bibliotekets historia. Under hela kvällen säljs dubbletter och utmönstrad kvalitetslitteratur på bibliotekets bokbasar vid servicedisken. Åbosamfundet medverkar med medlemsinformation och utlottning av ett memory-spel med Åbomotiv.

Program

16:00–21:00
Bokbasar med dubbletter och utmönstrad kvalitetslitteratur.
Plats: Servicedisken.

16:15
Öppning av en miniutställning med föremål från bibliotekets tidigare historia.
Plats: Entréhallen.

17:00–ca 17:40
Den farliga lasten: Författaren Eva Höglund samtalar med Maria Lassén-Seger om den andra delen i serien om Kompisdeckarna. Boken är till salu efter programmet.
Plats: Bryggan.

18:00–18:40
Mammalådans babyböcker: barnets första läsupplevelse? I FPA:s moderskapsförpackning ingår varje år en liten bok för bebisen. Hur har böcker förändrats till form och innehåll under årens lopp? Litteraturforskarna Maria Lassén-Seger och Mia Österlund presenterar och diskuterar.
Plats: Bryggan.

Kategoriat

Litteratur

Konstens natt på svenska