kl. 19:00

Scenen vid Restaurang Grädda

Biskopsgatan 15

Under Konstens natt i Åbo ger ÅK Ensemble ett smakprov på sin kommande show This is me. På scenen står ca 30 sångare och solister från det egna ledet under ledning av Pia Kulla. Det blir en häftig show bestående av rytmisk mikrofonförstärkt sång. Vid mixerbordet sitter Kim Engblom. Varje sångare har en personlig mikrofon och att vi slängt noterna är i sammanhanget en självklarhet. Vi framför låtar av allt från Ultra Bra och Michel Jackson till Elton John och Queen. Många av arrangemangen är beställda enkom för vårt bruk.

ÅK Ensemble strävar efter ett nytänk gällande vokalensembler med en tanke om att framföra shower framom konserter. Vi sätter vikt vid det visuella uttrycket, med koreografi, ljussättning samt enhetlig klädsel för att erbjuda en scenisk helhet. Koreograf är Karin Eklund från KDC Dance Studio.

I höst kommer ensemblen att framföra showen This is me på Logomo i Åbo den 22 och 29 oktober. Det här blir en show fylld av musikalisk eufori, spännande kontraster och starka budskap.

Kategorier

Musik

Konstens natt på svenska