klo 15:00–01:00

Biologinen museo

Neitsytpolku 1

Huom! Biologisen museon Taiteiden yön ohjelmaan on tullut muutoksia. Päivitetyt tiedot löytyvät sivulta turku.fi/tapahtuma/08122021-0900-taiteiden-yo-biologisessa-museossa

 

Biologisen museon Eläinten yössä luvassa tietoa, taidetta ja tarinoita ympäröivästä luonnosta. Museo on auki klo 23 asti, yöperhosopastus jatkuu pihalla klo 01 asti. Ohjelma sisältyy museon pääsymaksuun.

klo 15–18 Yöperhostyöpaja
Ruususiipi kuulostaa aika viehättävältä yövieraalta, mutta kuka ihme lienee keksinyt perhoselle nimeksi heinänorsu? Entä miltä mahtaa näyttää kysymysmerkkiyökkönen tai silmäkiitäjä? Yöperhostyöpajassa inspiroidutaan öisistä siivekkäistä ja askarrellaan yhdessä mitä mielikuvituksellisimpia yöperhosia paperista ja kierrätysmateriaaleista.

klo 19 Äänettömien vuoropuhelu -runoperformanssi, Mia Rönkä
Mia Röngän runoperformanssi Äänettömien vuoropuhelu käsittelee ihmisten ja muun luonnon keskinäisiä vuorovaikutussuhteita etenkin arktisen luonnon kuvia käyttäen. Vuoropuhelun yksi osapuoli on 50 vuotta sitten täytetty korppi Turun yliopiston biodiversiteettiyksiköstä. Runot ovat osin Mia Röngän ensimmäisestä runokokoelmasta Maanalaiset linnut (Sammakko, 2016) ja osin hänen toisesta, tulossa olevasta runokokoelmastaan. Esityksen jälkeen Siiri Jaakkola haastattelee Mia Rönkää, ja aikaa on myös kysymyksille ja keskustelulle.

Mia Rönkä on naantalilainen runoilija, tutkija, tietokirjailija ja tiedetoimittaja. Hän on ympäristöekologian dosentti Turun yliopiston biodiversiteettiyksiköstä ja työskentelee tällä hetkellä Arktisen neuvoston luonnonsuojelutyöryhmän puheenjohtajana.

Kesto noin 30 min

klo 20 Meren aarteet – iltasatu Itämeren asukkaista
Biologisen museon Meren aarteet -näyttelyn vedenalaisiin valokuviin pohjautuva iltasatu johdattaa tutustumaan lähimeremme asukkaisiin. Kuka mahtaa olla Mauri Mutu? Entä löytyvätkö meren aarteet?

Kesto noin 30 min

klo 21.30 Yön nahkasiivet
Auringon laskeuduttua syvennytään lepakoiden arvoitukselliseen elämään lepakkotutkijan opastuksella. Lyhyen tietoiskun jälkeen on noin puolen tunnin mittainen retki Urheilupuistoon. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä.

Kesto noin 60 min

klo 22–01 Yöperhosia museon pihalla
Pimeän tullen Biologisen museon pihalla aukeaa kiehtova yöllinen maailma, jossa joukko kiitäjiä, yökkösiä, kehrääjiä ja muita perhosmaailman yökyöpeleitä etsii ravintoa ja lisääntymiskumppania. Millaisia yövieraita näin lähellä kaupungin keskustaa mahtaakaan elää? Klo 22 alkaen yleisön yöperhosten saloihin museon pihalla johdattaa Turun yliopiston eläinmuseon museomestari Anssi Teräs.

Huom. Museon sisätilat suljetaan klo 23.

Hinta
Aikuiset 6 €
Lapset (7–15-vuotiaat) 2 €
Lapset (alle 7-vuotiaat) 0 €
Perhelippu (2 aikuista ja 2–4 lasta) 14 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet 3 €

 

Kuva: Antti-Pekka Majanen

Kategoriat

Näyttämötaide

Muu