Taiteiden yönä Biologisen museon pihalla vietetään Eläinten yötä. Vieraaksi saapuvat Puistopörriäiset sekä Salaperäiset surisijat. Ilta huipentuu runomuotokuviin ja lepakkoretkeen.

18.00 ja 19.00 Puistopörriäiset
Puistopörriäisten tanssiesitys luonnolle ja ihmiskunnalle elintärkeistä pölyttäjähyönteisistä johdattelee kukkaniityn asukkien ihmeelliseen elämään. Lapsille (5+) suunnatussa vauhdikkaassa ja leikkisässä esityksessä yleisökin saa osallistua ja kokeilla, miltä tuntuu liikkua kuin pörriäinen. Ohessa tarjoillaan jännittävää tietoa pölyttäjähyönteisistä – tästä esityksestä aikuisetkin oppivat varmasti uutta! Kesto noin 30 min.

18.30–20.00 Salaperäiset surisijat -sanataidetyöpaja
Puistopörriäisistä ja mielikuvituksellisista larvinkaisista ja vuohinkaisista inspiraatiota ammentavassa työpajassa lapset ja aikuiset saavat rakentaa omia erikoisia pörriäisiä luonnon- ja kierrätysmateriaaleista. Työpajaohjaajina toimivat sanataiteilijat Salla Tuukkanen ja Veera Vähämaa, jotka ovat olleet luomassa Salaperäiset surisijat -näyttelyä yhdessä Seikkailupuiston taideohjaajien kanssa.

Muun muassa veistos- ja sanataidetta yhdistelevä Salaperäiset surisijat -näyttely on osa lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston 40-vuotisjuhlavuotta. Se on esillä Brinkkalan galleriassa 5.8.–11.9.2022. Biologisen museon Eläinten yössä kävijöitä ihastuttaa vieraileva parvi larvinkaisia ja vuohinkaisia.

20.15–21.30 Runomuotokuvia
Millainen sinä olisit runona? Asetu runoilijan penkkiin ja ota selvää! Sanataiteilijat Salla Tuukkanen ja Veera Vähämaa kirjoittavat museokävijöistä runomuotokuvia. Syntyneen runon saa pitää.

22.00–23.00 Opastettu lepakkoretki
Ilman erilaisia pörriäisiä ei olisi näitäkään salaperäisiä otuksia – lepakoita! Auringon laskeuduttua lepakkotutkijat Anna Blomberg ja Ville Vasko johdattavat lepakoiden maailmaan ja valottavat nahkasiipien arvoituksellista elämää tunnin mittaisella opastuksella. Lyhyen tietoiskun jälkeen tehdään retki lähimaastoon.

Koko illan ajan yleisöllä on muun ohjelman lisäksi mahdollisuus tutustua Salaperäisiin surisijoihin omatoimisten sanataidetehtävien avulla sekä osallistua Biologisen museon pihalle rakennetun jättikokoisen hyönteishotellin valmistamiseen.

Museo on Taiteiden yönä auki klo 23 asti. Sisäänpääsy museoon puoleen hintaan tapahtuman ajan. Ohjelma museon pihalla on maksutonta. Säävaraus.

Kategoriat

Muu