Aika:
16:30–18:00

Paikka:
Tanssiteatteri ERI, Yliopistonkatu 7

  • Näyttämötaide

Tanssiteatteri ERI Taiteiden yössä

16:30–18:00 ERIlainen kirpputori
17:00 Makupaloja Baila Afrikasta, maksuton
18:00 Karoliinan klubi, ensi-ilta, liput: 10 € ERIstä, www.lippu.fi 11,50 €

Taiteiden yönä Tanssiteatteri ERIssä saa ensi-iltansa Karoliinan klubi klo 18 joka koostuu tanssija Karoliina Lummikon sooloteoksesta Embryo, tanssija Laura Alhon Horisontista ja Toni Laakkosen teoksesta Takapuoli.

Teoksessa Embryo eli alkio tanssija-koreografi Karoliina Lummikko tutkii ihmisen elämän kehollisuuden kerrostuneisuutta luonnollista minää ja sen päälle itsensä tai toisten valitsemia kulttuurin kerrostumia. Teoksen musiikista ja laulusta vastaa Jani Hallio.

Horisontti on merellinen impressio, johon koreografian on tehnyt Laura Alho ja siinä tanssii Alhon lisäksi James McNamara. Musiikin on säveltänyt Jussi Vahvaselkä. Luvassa on aaltojen kohinaa, laineiden solinaa sekä kuohuvia vaahtopäitä. Vedenpinnan väreilyä ja laiturin narinaa. Sulkiessamme silmät, yritämme vangita tämän hetken. Minkä hetken sinä vangitsisit?

On olemassa näyttämön etupuoli kuin myös sen takapuoli. Ihmiselläkin on kaksi puolta. Julkinen puoli ja se puoli, jonka haluaa peittää muilta ja joka tulee aina silloin tällöin esiin. Tanssija-koreografi Toni Laakkonen käsittelee näitä puolia teoksessaan Takapuoli. Toni Laakkosen lisäksi teoksessa tanssii Lassi Sairela.

Karoliinan klubin puvustus on Tuula Bergqvistin käsialaa.

Liput 10 € ERIstä tai www.lippu.fi 11,50 €. Teosta esitetään vain kolme kertaa 15.–17.8.

Ennen Karoliinan klubin ensi-iltaa Taiteiden yönä Tanssiteatteri Erin tanssijat esittävät makupaloja syksyn toisesta teoksesta Baila Afrikasta klo 17.00. Illan aikana ERIlainen kirpputori tuo ERIn 30. toimintavuoden puvustuksen kätköjä myyntiin. Sieltä voi löytyä aarteita harrastajateatteriin, halloween-juhlaan tai arkikäyttöönkin. Taiteiden yönä syksyn teoksiin on tarjouslippuja myynnissä.