kl. 21:30

Scenen vid Restaurang Grädda

Biskopsgatan 15

Tears Apart – rock’n’soul med stark emotionell laddning och svängande melodier

Tears Apart föddes ursprungligen genom kärlek. Det var i början av 2000-talet som två personer, producenten och låtskrivaren Jani Lankinen och solisten Lotta Svartsjö, fann varandra på Clayland-studion i Åbo. Debuten Tears Apart utkom år 2014 och under åren har bandet spelat live, skapat nytt, tagit avstånd och återförenats. Nu fortsätter äventyret med ett spännande nytt album, LOVE, som utkom 20.5.2022.

Ingredienserna i Tears Aparts musik består av soul, pop och akustisk rock kryddat med en smula dramatiska elektrovibbar. Publiken har gett läckerheten, som kan liknas vid en mjuk smoothie, namnet ”Rock’n’soul”.

Proffsiga Tears Apart strålar musikglädje
Det passionerade förhållandet till musiken hörs både på scen och på skiva. Bandets lyskraftiga solist Lotta Svartsjö, vars röst också är bekant från tjejgruppen I’Dees hitlåtar, spelar piano och gitarr. Mångsidige gitarristen Rami Saarinen bidrar till soundet med både robust rock och skön country. Trummisen Mikko Mäki, även känd från Suurlähettiläät, och basisten Raine Hynninen, bl.a. Salaliitto och Limonadi Elohopea, håller i trådarna för rytm och sväng. Låtskrivaren och producenten Jani Lankinen är mannen bakom sounden, vars rötter går djupt i finsk rock och hiphop, t.ex. Xysma och Ritarikunta.

LOVE – lycka, oväntade vändningar och energi!
Med sina 10 låtar målar albumet LOVE bilder på livets och kärlekens alla nyanser. Den första singeln, lidelsefulla och kraftgivande Stronger, kom ut redan i mars 2020. På våren 2021 utkom Pain. Musiktidskriften Soundi beskrev låten som en fascinerande kombination av skönt gungande soul och oslipade elektroniska sound. Inför sommaren 2021 släpptes den mjuka och gitarrbaserade hyllningslåten Perfect. I och med att coronasituationen lättade, blev det också möjligt att förverkliga en fullskalig musikvideo för låten. Sommarsingeln Alive fick ett färgsprakande omslag i popkonststil av konstnären och musikern Kalle ”Loiriplukari” Taivainen, vilket matchade låten perfekt.

Lotta Svartsjö, sång, keys, gitarr / Rami Saarinen, gitarr, sång / Raine Hynninen, bas / Mikko Mäki, trummor

Kategorier

Musik

Konstens natt på svenska