klo 21:30

Ulkolava ravintola Gräddan pihalla

Piispankatu 15

Tears Apart – vahvaa tulkintaa ja pehmeästi groovaavia melodioita

Kaikki alkoi rakkaudesta. Tears Apart syntyi Turussa 2000-luvun alussa Clayland-studiolla, kun biisintekijä-tuottaja Jani Lankinen ja solisti Lotta Svartsjö tapasivat. Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa Tears Apart vuonna 2014. Vuosien varrella yhtye on keikkaillut, ollut perhevapaalla ja 20.5.2022 ilmestyi orkesterin toinen pitkäsoitto LOVE.

Tears Apartin musiikillisen smoothien raaka-aineina ovat soul, pop ja akustinen rock. Omaleimaisen maun tuo ripaus dramaattista konesoundia. Yleisö onkin antanut herkulle nimen ”Rock’n’soul”.

Ammattitaitoinen Tears Apart säkenöi soittamisen riemua
Intohimoisesti musiikkiin suhtautuva orkesteri ei tingi osaamisesta eikä tyylikkyydestä livenä eikä levyllä. Valovoimainen solisti Lotta Svartsjö laulaa, soittaa koskettimia ja kitaraa – ja Lotan spiikit ovat melkein yhtä hauskoja suomeksi kuin ruotsiksi. Lotan äänen moni muistaa I’Dees-hiteistä. Monipuolinen kitarataituri Rami Saarinen tuo soittoon rouheaa rock-otetta ja leppeää akustista kantrisoundia. Rytmijunaa kuljettavat Suurlähettiläistäkin tuttu rumpali Mikko Mäki ja basisti Raine Hynninen, jonka soitto kuuluu myös Salaliitossa ja Limonadi Elohopeassa. Vimmainen tuottaja-säveltäjä Jani Lankinen on mies myös Xysman soundien takaa.

Rakkautta & treenejä, koronaa & karanteeneja – sitä LOVE on!
LOVE-albumin 10 kappaletta kertovat tarinoita elämän ja rakkauden kaikista sävyistä. Ensimmäinen single, raastavan kiihkeä ja voimaannuttava Stronger julkaistiin jo maaliskuussa 2020. Keväällä 2021 ilmestyi Pain, jota Soundin Ensinäytössä kuvattiin viehättäksi yhdistelmäksi pehmeän keinuvaa soulia ja särmikästä elektronista soundia. Kesän kynnyksellä 2021 ilmestyi kitaroita ja kuulasta menoa lempeästi tarjoava Perfect ja korona helpotti sen verran, että päästiin kuvaamaan videokin. Kesäsinkku Alive sai kanteensa Kalle ”Loiriplukari” Taivaiselta räiskyvän ilmeen ja räiskyvän pirskahteleva pop-ilottelu biisi onkin.

Lotta Svartsjö, laulu, koskettimet, kitara / Rami Saarinen, kitara, laulu / Raine Hynninen, basso / Mikko Mäki, rummut

Kategoriat

Musiikki

Konstens natt på svenska